Seria Burning Cove

Seria Burning Cove Amanda Quick-romana
Seria-Burning-Cove engleza

 

         Seria “Burning Cove” de Amanda Quick (unul dintre pseudonimele autoarei Jayne Ann Krentz) este o serie de romane de suspans romantic plasate în anii ’30 ai secolului XX, în perioada de aur a Hollywoodului. Aceste romane combină elemente de mister, crimă, romantic și paranormal într-un cadru istoric captivant.

Locul principal unde se desfășoară acțiunea este orașul fictiv Burning Cove, situat în California, un loc popular printre elitele de la Hollywood, care caută escapade și relaxare departe de agitația vieții de vedetă. Orașul, deși pare idilic la suprafață, ascunde secrete întunecate, crime și intrigi, făcându-l locul perfect pentru povești pline de suspans și romantism.

Personajele principale sunt adesea femei puternice, independente, care se află în situații periculoase și trebuie să își folosească inteligența și resursele pentru a rezolva misterul și a găsi dragostea. Bărbații din viața lor sunt de obicei la fel de complecși și misterioși, oferind un parteneriat egal și o dinamică interesantă în dezvoltarea relațiilor romantice.

Amanda Quick este cunoscută pentru stilul său narativ captivant, personaje bine dezvoltate și intrigi pline de suspans, iar seria “Burning Cove” nu face excepție, oferind cititorilor o evadare fascinantă în lumea străluctioare și pericoloasă din anii ’30.

 

Seria Burning Cove (Burning Cove, California)

1. Fata care Știa prea Multe

2. Doamna Dispărută

3. Pe Muchia Dorinței

4. Joc Fatal

5. Trecutul unei Doamne

6. Când Ea Visează

7. Fascinație

Jayne Ann Krentz (Amanda Quick)

Amanda Quick

Autoarea unui șir neîntrerupt de bestselleruri New York Times, Jayne Ann Krentz folosește trei nume diferite pentru fiecare dintre cele trei „lumi”. Sub numele de Jayne Ann Krentz (numele ei de căsătorie), ea scrie suspans romantic-contemporan, Amanda Quick pentru romanele sale istorice romantic-suspans, iar Jayne Castle (numele ei de naștere) este rezervat zilelor noastre pentru poveștile sale de suspans/ paranormal.

„Sunt deseori întrebată de ce folosesc o varietate de nume ”, spune ea. „Răspunsul este că astfel cititorii știu întotdeauna în care dintre cele trei lumi ale mele vor intra atunci când vor pune mâna pe una dintre cărțile mele.”

Seria Burning Cove (Burning Cove, California)

The Girl Who Knew Too Much

The Girl Who Knew Too Much

(Book 1)

Amanda Quick

Historical RomanceFata care Știa prea MulteAmanda Quick

Primul volum al seriei Burning Cove

Când doresc intimitate, starurile de la Hollywood se retrag într-un orășel de coastă, unde exclusivistul hotel Burning Cove le oferă tot ce au nevoie.

La piscina hotelului însă, ziarista Irene Glasson descoperă cadavrul unei tinere actrițe care îi promisese să dezvăluie un secret incitant despre Nick Tremayne, un star în plină ascensiune – ceea ce ar fi asigurat o poveste de succes pentru ziarul de scandal la care lucrează Irene.

Cum investigația amenință să dărâme zidul de iluzii construit cu în jurul faimosului actor, mogulii de la Hollywood ar face orice să-și protejeze investiția.

Unde strălucirea și seducția nasc o mulțime de păcate…

Căutând să afle totuși adevărul, Irene se trezește atrasă de un maestru al iluziilor. Oliver Ward, odinioară un magician celebru, a pierdut totul când a fost rănit în mod misterios în timpul ultimului spectacol.

Acum proprietar al hotelului, el nu poate lăsa scandalul să distrugă tot ce a construit – iar pentru asta trebuie să descopere adevărul alături de Irene – o femeie care pare să fi apărut de nicăieri…

Irene și Oliver pornesc în căutarea răspunsurilor la numeroase întrebări, iar ceea ce află despre întâmplările recente, dar și despre propriul trecut le amenință atât viața, cât și șansa la un viitor împreună.

The Girl Who Knew Too Much

Categoria Roman de Dragoste 

Colectia Modern Romance

Pagina oficială Amanda Quick – Link

 

Seria Burning Cove (Burning Cove, California)

The Other Lady Vanishes Amanda Quick

The Other Lady Vanishes

(Book 2)

Amanda Quick

Historical RomanceDoamna DispărutăAmanda Quick

Al doilea volum al seriei Burning Cove

După o evadare în miez de noapte din sanatoriul unde fusese închisă, Adelaide Blake sosește în Burning Cove, California, dorindu-și un nou început.

Ajunge să lucreze într-o ceainărie care devine unul dintre cele mai la modă localuri din această stațiune exclusivistă, frecventată de personaje de marcă de la Hollywood. Printre clienții fideli se numără și Jake Truett, un văduv retras din afaceri venit în oraș la odihnă.

Unde cele mai amețitoare iluzii, nu pot ascunde cele mai întunecate secrete…

Acest bărbat, care exercită o fascinație deosebită asupra lui Adelaide, ascunde multe secrete în spatele trăsăturilor ascetice și a ochilor de nedescifrat. În Burning Cove, dincolo de fațada strălucitoare se află rețele de trafic de droguri, șantajiști, dar și visuri de celebritate.

În acest decor de poveste își face apariția Madam Zolanda, mediumul vedetelor. Printr-un concurs de împrejurări aparent nevinovate, Adelaide și Jake ajung să fie invitați la spectacolul acesteia, cu un final cutremurător.

Iar când Zolanda cade victimă propriei prorociri, Adelaide și Jake se lansează într-o serie de aventuri care îi conduce spre adevărul din viețile și inimile lor.

The Other Lady Vanishes

Categoria Roman de Dragoste 

Colectia Modern Romance

Pagina oficială Amanda Quick – Link

 

Seria Burning Cove (Burning Cove, California)

Tightrope Amanda Quick

Tightrope

(Book 3)

Amanda Quick

Historical RomancePe Muchia DorințeiAmanda Quick

Al treilea volum al seriei Burning Cove

        Fostă artistă a trapezului, Amalie Vaughn s-a mutat în Burning Cove ca să ia viața de la capăt, dar lucrurile nu merg așa cum a sperat. După ce și-a investit toată moștenirea într-o veche vilă cu intenția de a o transforma într-o pensiune, află prea târziu despre zvonurile că ar fi blestemată.

        Iar când primul oaspete, dr. Norman Pickwell, este ucis în timpul unei demonstrații cu public chiar de robotul pe care îl inventase, zvonurile despre blestem încep să pară reale.

        În haosul care urmează demonstrației eșuate, comportamentul unui necunoscut din public îi atrage atenția lui Amelie. Matthias Jones este la rândul lui un personaj neobișnuit, despre care se spune că are legături cu lumea interlopă.

        Însă acesta cercetează posibilitatea ca Pickwell să fi furat prototipul unui dispozitiv de criptare revoluționar cu intenția de a-l vinde. Însă acum Pickwell este mort, iar dispozitivul a dispărut.

        Când investigația îl conduce pe Matthias spre pensiunea lui Amelie, atracția dintre ei este intensă, dar și periculoasă. Acum cei doi trebuie să hotărască dacă pot avea încredere unul în altul și în pasiunea care se naște între ei, căci timpul curge în defavoarea lor…

„Cu dialog spumos, eroi sexy și o intrigă incitantă, noul roman al seriei se dovedește o lectură extrem de plăcută.“ Seattle Times

Tightrope

Categoria Roman de Dragoste 

Colectia Modern Romance

Pagina oficială Amanda Quick – Link

 

Seria Burning Cove (Burning Cove, California)

Close Up

Close Up

(Book 4)

Amanda Quick

Historical RomanceJoc FatalAmanda Quick

Al patrulea volum al seriei Burning Cove

Vivian Brazier nu s-a gândit niciodată că viața ca fotograf de artă poate include apeluri telefonice primite în miez de noapte ca să fotografieze scena unei crime.

După ce face câteva fotografii cu o actriță faimoasă care a căzut victimă celui pe care presa îl numește Ucigașul cu Pumnal, Vivian observă asemănări stranii cu scenele crimelor anterioare ale acestui psihopat – detalii pe care doar un alt fotograf le-ar putea observa –, fapt ce o pune în capul listei cu ținte a criminalului.

Nick Sundridge a fost dintotdeauna capabil să „vadă“ lucruri care altora le scapă, având de înfruntat viziuni și vise tulburătoare, care îi bântuie existența.

Talentul lui – sau, după cum îl consideră, blestemul său – și trecutul întunecat îl fac să fie un singuratic, dar totodată un detectiv particular strălucitor. Fiind singurul în măsură să ajute, Nick este trimis să o protejeze pe Vivian.

Împreună, descoperă că Ucigașul cu Pumnal are legături cu lumea bună de la Hollywood și din înalta societate, o lume a tentațiilor, a jocurilor fatale și a amăgirilor cărora cei doi trebuie să îi descâlcească ițele.

Totul, pentru a-l da în vileag pe criminalul care nu are nici o reținere să îi treacă și pe ei pe lista victimelor sale.

Close Up

Categoria Roman de Dragoste 

Colectia Modern Romance

Pagina oficială Amanda Quick – Link

 

Seria Burning Cove (Burning Cove, California)

The Lady Has a Past

The Lady Has a Past

(Book 5)

Amanda Quick

Historical Romance –Trecutul unei Doamne – Amanda Quick

Al cincilea volum al seriei Burning Cove

Lyra Brazier, proaspăt intrată în lumea investigațiilor particulare, este surprinsă când șefa ei pleacă pe neașteptate la un centru de tratament exclusivist și dispare fără nici o explicație. Dar Lyra este convinsă că Rainei Kirk i s-a întâmplat ceva și că ea este singura care poate să-i dea de urmă.

Centrul de înfrumusețare este cunoscut pentru ofertele luxoase și pentru clientela aleasă, iar mediul bogat și privilegiat din care provine Lyra este acoperirea perfectă pentru această slujbă. Iar pentru a se insinua mai ușor printre clienții centrului, agenția îi aduce Lyrei un partener de investigații, însă acesta se dovedește a fi complet diferit de bărbatul pe care și-l imaginase ea.

Simon Cage este un comerciant de cărți vechi, cu aerul și înfățișarea unui profesor calm, iar Lyra nu își poate da seama de ce a fost ales tocmai el să-i fie partener.

Dar totul devine clar când cei doi ajung la centru și se prezintă drept un cuplu de proaspăt căsătoriți: Simon are un dar unic, care îi permite să afle indicii despre persoanele dispărute doar simțind energia locului în care se aflaseră, o abilitate crucială în găsirea Rainei.

Curând însă, cei doi investigatori descoperă că, de fapt, centrul de înfrumusețare este doar o fațadă pentru ceva mult mai întunecat decât și-au imaginat.

The Lady Has a Past

 Categoria Roman de Dragoste 

Colectia Modern Romance

Pagina oficială Amanda Quick – Link

 

Seria Burning Cove (Burning Cove, California)

When She Dreams Amanda Quick

When She Dreams

(Book 6)

Amanda Quick

 – Când Ea Visează – Amanda Quick

Al șaselea volum al seriei Burning Cove (Burning Cove, California)

Maggie Lodge, asistenta singuraticei editorialiste cunoscute cititorilor drept Draga Mătușă Cornelia, apelează la serviciile unui detectiv particular aproape scos din uz, Sam Sage, pentru a da de urma persoanei care o șantajează pe șefa ei. Maggie și Sam sunt o pereche cât se poate de anapoda. Sam o consideră necugetată și prinsă într-o situație complicată. Nu este clientul ideal pentru el, dar nu își permite să facă nazuri. Pe de altă parte, Maggie e de părere că Sam are disperată nevoie de ajutor și de îndrumare. Și nu se sfiește să i le ofere.

În ciuda dialogurilor lor explozive, cei doi sunt nebunește atrași unul de celălalt, însă ambii sunt convinși că ar fi o mare greșeală să se lase pradă pasiunii. Căci, la urma urmei, fiecare ascunde secrete de celălalt. Sam este bântuit de propriul trecut, care include o căsnicie zdruncinată de trădări și violență. Maggie este copleșită de vise intense și tulburătoare ‒ pe care, uneori, le poate controla. Și mai sunt la mijloc și oamenii care vor să o folosească pe post de cobai, pentru interesele lor personale, în vreme ce alții par convinși că locul ei este într-un azil.

Când descoperă că cineva se dă drept Mătușa Cornelia la o conferință despre visele paranormale, conferință la care o femeie moare, Maggie și Sam devin captivi într-o pânză periculoasă de șantaj și crime. Secrete din trecut ies la iveală, lăsându-i pe cei doi în calea unui criminal care nu se va da în lături de la nimic pentru a se răzbuna.

When She Dreams

Categoria Roman de Dragoste 

Colectia Modern Romance

Pagina oficială Amanda Quick – Link

 

Seria Burning Cove (Burning Cove, California)

The Bride Wore White Amanda Quick

The Bride Wore White

(Book 7)

Amanda Quick

 – Fascinație – Amanda Quick

Al șaptelea volum al seriei Burning Cove (Burning Cove, California)

Un medium disperat să scape de propria soartă ‒ și de un criminal ‒ își găsește locul în orașul Burning Cove în romanul Amandei Quick.

Să fie Madame Ariadne, consultant în vise paranormale, nu a fost marea dorință a lui Prudence Ryland, dar faptul că era o meserie care aducea bani buni a fost o motivație suficientă ‒ până când descoperă că cel mai recent client al ei vrea să o omoare. Dar Prudence, maestră când vine vorba despre a se reinventa, își găsește o nouă casă și o nouă slujbă cât mai departe posibil și reușește, într-un final, să se relaxeze ‒ ceea ce se dovedește a fi o mare greșeală.

Faptul că lasă garda jos o face să se trezească răpită și drogată, într-o rochie de mireasă pătată de sânge, într-un dormitor matrimonial al unui hotel, alături de un bărbat mort. Cum presa roiește la ușile hotelului și sirenele poliției se aud în depărtare, îi este clar că i s-a înscenat acea crimă. Prudence știe cine a pus totul la cale, dar va fi ea crezută?

Pare puțin probabil ca renumitul anchetator Luther Pell și asociatul lui, Jack Wingate, să o creadă când susține că este ținta unei răzbunări. De fapt, Prudence e convinsă că misteriosul domn Wingate o consideră, în cel mai bun caz, o pungașă și, în cel mai rău caz, o criminală. Iar Jack Wingate pare să fie extrem de familiar cu violența, judecând după fața plină de cicatrici și după expresia lui mohorâtă.

Așadar, nimeni nu e mai șocat ca Prudence când Jack îi oferă ajutorul. Desigur, în viziunea lui asta înseamnă să o folosească drept momeală pentru criminal, însă Prudence se simte straniu de în siguranță știind că e în grija lui Jack. Dar cine o va proteja de fascinația ei crescândă față de acest bărbat enigmatic?

„Gata pentru a fi adaptat pentru teatru, serial TV sau film… Misterul întâlnește romantismul și paranormalul în această epocă de aur a thrillerelor hollywoodiene.“ — Kirkus Reviews

„O carte plină de mister și de acțiune, care te ține cu sufletul la gură încă de la început, cu o avalanșă de răsturnări de situație. Romanul Fascinație este un amestec de mister, romantism, legături paranormale și dialog efervescent.“  Library Journal

The Bride Wore White

Categoria Roman de Dragoste 

Colectia Modern Romance

Pagina oficială Amanda Quick – Link

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *